Hoop Gezocht (2024/2025)

HOOP GEZOCHT is een komische muzikale voor­stel­ling over hoop en troost zoeken in tijden van chaos en crisis. Hoe zorg je ervoor dat je niet cynisch wordt? Hoe houdt je hoop als het er allemaal niet echt rooskleurig uitziet? Wat houdt je op de been? In deze theatervoorstelling, met muziek uit het Midden-Oosten, onderzoekt TG Gouden Bergen hoe zij vrolijk en luchtig blijven, wanneer er bar weinig te lachen valt.


Voor programmeurs & bookers hebben wij de gehele voorstelling professioneel opgenomen
Wilt u deze registratie ontvangen? Stuur dan een mail naar goudenbergentheater@gmail.com


Zand Erover (2023/2024)

ZAND EROVER is een komische muzikale theatervoorstelling over verzet, gespeeld door Yeliz Dogan en Nina-Elisa Euson. Wat doe je als mensen sorry willen zeggen - maar bij jou de woede nog hoog zit? Trek je je bek open? Of is het wel goed zo.. zand erover! Nina-Elisa Euson & Yeliz Dogan proberen zich staande te houden, nee, ze willen graag een revolutie ontketenen. Maar... hoe doe je dat? Met muziek door Onur Kaletas.


Voor programmeurs & bookers hebben wij de gehele voorstelling professioneel opgenomen
Wilt u deze registratie ontvangen? Stuur dan een mail naar goudenbergentheater@gmail.comGouden Bergen (2021/2022)

In een kleurrijke, humorvolle voorstelling waarin Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek gaan naar hun privilege als "derde generatie gastarbeiders" in Nederland. Met een kritische en liefdevolle blik kijkt het duo naar de Nederlandse maatschappij, maar ook naar zichzelf. Wat is er voorafgegaan aan de privileges die zij nu hebben? Wat zijn de verschillen tussen hun ervaringen en die van de generaties voor hen? Zijn ze Turkse Nederlanders, of eigenlijk nog steeds te gast? De voorstelling is geschreven en geregisseerd door theatermaker Nina-Elisa Euson. Met muziek door Onur Kaletas.

Nina: “In mijn werk wil ik pijnpunten in de maatschappij aankaarten op een speelse en rauwe manier, dicht op de huid.
Gouden Bergen is bijvoorbeeld een caleidoscopische voorstelling, een lappendeken van anekdotes en beelden.
Een humoristische, muzikale vertelling over de Turkse cultuur in Nederland met alle worstelingen en vieringen die daarbij horen.”

Link naar dit volledige artikel: Parool, 22 april 2022


Televisie -- Cultuurbooster & Op de planken Seizoen 1 ('The ballroom')

Centraal staat bij beide televisie fragmenten de theatervoorstelling Gouden Bergen, dat gaat over de derde generatie Turkse gastarbeiders, door Yeliz Dogan en Ferhat Kaplan, onder regie van Nina-Elisa Euson. Over de grote vraag: Is de derde generatie Turkse gastarbeiders Nederlander? Of nog steeds te gast? Ook Onur Kaletas is muzikaal van de partij en opent het fragment.

De aflevering is online te bekijken via NPO Start wanneer je klikt op deze link.