TG Gouden Bergen 

TG Gouden bergen is een theatergezelschap wat maatschappelijke thema's op een humorvolle en muzikale manier op de planken zet.

Hun eerste voorstelling was Gouden Bergen.

Hun tweede voorstelling heet Zand Erover.

TG Gouden Bergen is geselecteerd door Theaterfestival de Parade om zich de komende 3 jaar zich verder te ontwikkelen.
Deze voorstellingen zullen in coproductie ontwikkeld worden met Stichting Mobile Arts en hebben hiervoor financiële steun van het Prins Bernhard fonds gekregen.

In het bestuur zitten Karin van den Berg (Via Rudolphi, het Kleine Theater), Inge Koks (CC Amstel), Dionne Verwey (Orkater, Sir Duke) en Süheyla Yalçın (Nederturk, Mama Rotterdam).

De makers

Nina-Elisa Euson studeerde in 2020 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is actrice, regisseur en speldocent. In de afgelopen jaren is zij werkzaam geweest bij o.a. WIJZIJNDOX, Raaf Muziektheater, Stut, Het Laagland, Studio Figur, Rose Stories en Marte Boneschansker. Voor Wunderbaum & Liveyourstory schreef en speelde ze mee met de jongerenvoorstelling Kleurles, over racisme en privilege.  Nu is zij Artistiek Leider van TG Gouden Bergen (Stichting FIRE).

De voorstelling Gouden Bergen is haar eerste voorstelling geschreven en geregisseerd na haar afstuderen. Hieruit vloeide TG Gouden Bergen en een nominatie van het Cultuurfonds. De tweede voorstelling van TG Gouden Bergen heet Zand Erover, waar nu een avondvullende voorstelling van wordt gemaakt. Daarbij is zij verkozen door Theaterfestival de Parade om 3 zomers lang eigen werk te laten zien met financiële steun van het Cultuurfonds. Ook gaat zij een Nieuwe Makers Traject aan met Suburbia o.l.v. Eva Line de Boer. 


Yeliz Dogan was drie seizoenen te zien in de jeugdserie Spangas. In het verleden speelde bij theatergroepen als Lost Project en DOX. De actrice maakte op het jonge makers festival RRReuring haar debuut met de eigen geschreven solo voorstelling #MISLUKTINLIEFDE.

Yeliz stond op de Parade met zowel de muzikale theatervoorstelling Vals verlangen.  Een productie van TG Gouden Bergen waar Yeliz aan verbonden is. Deze zomer stond ze met Zand Erover op de parade vrouwelijke verzetshelden, vergeten vrouwen of vergeving bestaat en wat daarvoor nodig is.

Onlangs heeft Yeliz bij RRReuring haar nieuwe solo onderzoek getoond: JE BENT PITTIG, ‘ K GA JE ZACHT MAKEN. Ze is verkozen tot het mastertraject van Vaktor en zal haar onderzoek verder uitbreiden naar een voorstelling. 


Onur Kaletas heeft gestudeerd aan Codarts wereldmuziek, zanger. Hij werkt als muzikant en productie/projectleider voor verschillende organisaties. Podiumkunsten, live performance, educatie en improviseren staan hoog op zijn lijst. Hij is geboren in Amsterdam en heeft een eigen atelier & studio in stadsdeel Oost. Ook beheert hij een collectief voor muzikanten.

De komende tijd is hij in Nederland, Belgie, Turkije, Zwitserland en Portugal te zien en staat hij op verschillende festivals zoals Wildeburg en Burning Man in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten.

Hij combineert traditionele muziek en snaarinstrumenten (zoals o.a. de bağlama of Saz) met een elektronische sound die hij zelf produceert en live speelt, waardoor het geheel in een modern jasje wordt gegoten. De stijl van Onur is mooi subtiel: met een enkele gitaarriff of een lange uithaal met zijn stem weet hij een wereld aan emoties op te roepen. 

 


-CREDITS & INSTAGRAM-

Spel; @yelizdogan___ en @niliesa
Muziek; @onur.kaletas.official
Music composition: @ataguner
Vormgeving en kostuums; @pluck.venema.puppetry & Fidde Bakkerus
Banner; @anneharberss
Techniek: @edihadalin & Vincent Romijn
Dramaturgie: @SteffGeelen
Choreografie: @WinstonArnon
Eindregie en Spelbegeleiding: Elike Roovers@nilay.ceber@denice_renee
📸© Diederick Bulstra
📸© Moon Saris
📸© Anne Harbers

-EXTRA THANKS-
Coproductie met @theaterfestivaldeparade
Met dank aan @fondspodiumkunsten@cultuurfonds@ccamstel@stichting_likeminds, Karin van den Berg@dionneverwey, Ingekoks en @susshi 
(Bestuursgodinnen van stichting Fire), 
@chieljan voor technisch advies en nog vele anderen, tbc