De makers

Nina-Elisa Euson studeerde in 2020 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. In de afgelopen jaren is zij werkzaam geweest als zowel actrice als regie assistent bij Het Laagland, Studio Figur, Wunderbaum, Liveyourstory en Marte Boneschansker. Voor haar afstudeerproject heeft ze de teksten uit het drieluik van Joeri Vos bewerkt tot één voorstelling genaamd Goede Bedoelingen. Voor Wunderbaum schreef en speelde ze mee met de voorstelling Kleurles, wat gaat over racisme en privilege, een voorstelling wat nog steeds speelt op scholen door heel het land. Verder geeft ze spelcoaching aan de studenten van de vooropleiding van de Toneelmeester en Toneelacademie Maastricht. De voorstelling Gouden Bergen -een ode aan de Turkse cultuur- is haar eerste voorstelling geschreven en geregisseerd na haar afstuderen.

Ferhat Kaplan is acteur en theatermaker. In zijn werk staat diversiteit en inclusie centraal, hij zie het dan ook als zijn taak om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. In het verleden heeft hij gewerkt aan theaterstukken over seksuele diversiteit, racisme en seksuele voorlichting, welke hij speelt op scholen door heel het land met theatergroep Live Your Story, Wunderbaum en Droogwater. Ook is hij op het podium actief met Gouden Bergen, Boys won’t be boys, #Held(in) en Privileges van een Gast. Ferhat is altijd opzoek naar manieren om zichzelf en de wereld waarin hij leeft te ontwikkelen met als doel de maatschappij inclusiever maken voor de volgende generatie. In 2021 publiceerde hij in eigen beheer zijn debuutroman Waar het fruit ligt.

Onur Kaletas heeft gestudeerd aan Codarts wereldmuziek, zanger.  Hij werkt als muzikant en productie/projectleider voor verschillende organisaties. Podiumkunsten, live performance, educatie en improviseren staan hoog op zijn lijst. Hij is geboren in Amsterdam en werkt internationaal ook beheert hij een collectief voor muzikanten.

Yeliz Dogan was drie seizoenen te zien in de jeugdserie ‘Spangas’ en speelt bij ‘Lost Project’. In het verleden speelde ze bij theatergroepen als ‘DOX’ en ‘IDtheatrecompany’. Ze heeft onder het jonge makers festival ‘RRReuring’ haar debuut gemaakt met een eigen geschreven multidisciplinaire solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE. In samenwerking met Zwolse Theaters zal zij hier een avondvullende voorstelling van maken. Daarnaast is Yeliz te zien in de voorstelling ‘Gouden Bergen’ die zowel tijdens RRReuring en Fringe Festival te zien is. In 2021/2022 mag ze zich bij Zwolse theaters een jaar lang ontwikkelen als jonge maker.

 

Regie & tekst: Nina-Elisa Euson
Spel & tekst: Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan
Muziek: Onur Kaletas
Animaties: Kabo Lam
Artistieke coach: Dionne Verwey
Beelddramaturg: Pluck Venema
PR, posterbeeld en website: Sophia Blyden