De makers

Nina-Elisa Euson studeerde in 2020 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is actrice, regisseur en speldocent. In de afgelopen jaren is zij werkzaam geweest bij o.a. WIJZIJNDOX, Raaf Muziektheater, Stut, Het Laagland, Studio Figur, Rose Stories en Marte Boneschansker. 

Voor Wunderbaum & Liveyourstory schreef en speelde ze mee met de voorstelling Kleurles, over racisme en privilege, een voorstelling wat nog steeds speelt op scholen door heel het land. Verder geeft ze spel coaching aan de studenten van de Toneelacademie Maastricht en is ze aangesloten bij het docenten kernteam van de opleiding Docent&Regie.

De voorstelling Gouden Bergen is haar eerste voorstelling geschreven en geregisseerd na haar afstuderen. Hierna volgde Zand Erover, waar nu een avondvullende voorstelling van wordt gemaakt. Daarbij is zij verkozen door Theaterfestival de Parade om 3 zomers lang eigen werk te laten zien.


Yeliz Dogan was drie seizoenen te zien in de jeugdserie Spangas. In het verleden speelde bij theatergroepen als Lost Project en DOX. De actrice maakte op het jonge makers festival RRReuring haar debuut met de eigen geschreven solo voorstelling #MISLUKTINLIEFDE.

Yeliz stond op de Parade met zowel de muzikale theatervoorstelling Vals verlangen.  Een productie van TG Gouden Bergen waar Yeliz aan verbonden is. Deze zomer stond ze met Zand Erover op de parade vrouwelijke verzetshelden, vergeten vrouwen of vergeving bestaat en wat daarvoor nodig is.

Onlangs heeft Yeliz bij RRReuring haar nieuwe solo onderzoek getoond: JE BENT PITTIG, ‘ K GA JE ZACHT MAKEN. Ze is verkozen tot het mastertraject van Vaktor en zal haar onderzoek verder uitbreiden naar een voorstelling. 


Onur Kaletas heeft gestudeerd aan Codarts wereldmuziek, zanger.  Hij werkt als muzikant en productie/projectleider voor verschillende organisaties. Podiumkunsten, live performance, educatie en improviseren staan hoog op zijn lijst. Hij is geboren in Amsterdam en heeft een eigen atelier & studio in stadsdeel Oost. Ook beheert hij een collectief voor muzikanten.

Onur reist heel de wereld rond met zijn muziek en probeert internationaal aan de weg te timmeren. De komende tijd is hij in Turkije, Zwitserland en Portugal te zien en staat hij op verschillende festivals zoals Wildeburg en Burning Man in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten.


-CREDITS & INSTAGRAM-

Spel; @yelizdogan___ en @niliesa
Muziek; @onur.kaletas.official
Productie; @milou_chloe
Vormgeving en kostuums; @pluck.venema.puppetry
Banner; @anneharberss
Techniek: @edihadalin & Vincent Romijn
Coach: Elike Roovers
Eindregie en Spelbegeleiding: @nilay.ceber@denice_renee
📸© Diederick Bulstra
📸© Moon Saris
📸© Anne Harbers

-EXTRA THANKS-
Coproductie met @theaterfestivaldeparade
Met dank aan @fondspodiumkunsten@cultuurfonds@ccamstel@stichting_likeminds, Karin van den Berg@dionneverwey en @susshi 
(Bestuursgodinnen van stichting Fire), 
@chieljan voor technisch advies en nog vele anderen, tbc