De makers

Nina-Elisa Euson studeerde in 2020 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is actrice, regisseur en speldocent. In de afgelopen jaren is zij werkzaam geweest bij o.a. DOX, Stut Theater, Het Laagland, Studio Figur, Rose Stories en Marte Boneschansker. 

Voor Wunderbaum & Liveyourstory schreef en speelde ze mee met de voorstelling Kleurles, over racisme en privilege, een voorstelling wat nog steeds speelt op scholen door heel het land. Verder geeft ze spelcoaching aan de studenten van de Toneelacademie Maastricht.

De voorstelling Gouden Bergen is haar eerste voorstelling geschreven en geregisseerd na haar afstuderen. Hierna volgde Zand Erover, waar nu een avondvullende voorstelling van wordt gemaakt.


Yeliz Dogan was drie seizoenen te zien in de jeugdserie Spangas en speelt bij Lost Project. In het verleden speelde ze bij theatergroepen als ‘DOX’ en ‘IDtheatrecompany’. Ze heeft onder het jonge makers festival ‘RRReuring’ haar debuut gemaakt met een eigen geschreven multidisciplinaire solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE.

In samenwerking met Zwolse Theaters zal zij hier een avondvullende voorstelling van maken. Daarnaast is Yeliz te zien in de voorstelling ‘Gouden Bergen’ die zowel tijdens RRReuring en Fringe Festival te zien is. In 2021/2022 mag ze zich bij Zwolse theaters een jaar lang ontwikkelen als jonge maker.


Onur Kaletas heeft gestudeerd aan Codarts wereldmuziek, zanger.  Hij werkt als muzikant en productie/projectleider voor verschillende organisaties. Podiumkunsten, live performance, educatie en improviseren staan hoog op zijn lijst. Hij is geboren in Amsterdam en werkt internationaal ook beheert hij een collectief voor muzikanten.


-CREDITS & INSTAGRAM-

Spel; @yelizdogan___ en @niliesa
Muziek; @onur.kaletas.official
Productie; @milou_chloe
Beelddramaturg; @pluck.venema.puppetry
Banner; @anneharberss
Techniek: @edihadalin & @noufribachdim
Eindregie en Spelbegeleiding: @nilay.ceber@denice_renee
📸© Diederick Bulstra
📸© Moon Saris
📸© Anne Harbers

-EXTRA THANKS-
Coproductie met @theaterfestivaldeparade
Met dank aan @fondspodiumkunsten@cultuurfonds@ccamstel@stichting_likeminds, Karin van den Berg@dionneverwey en @susshi 
(Bestuursgodinnen van stichting Fire), 
@chieljan voor technisch advies en nog vele anderen, tbc